Walters & Cohen Architects logo
In 2012 we were commissioned to refurbish and extend a family home in West Hampstead, London.

Refurbishment on the upper two floors provides a study, two small bathrooms, two bedrooms and an en-suite master bedroom. The majority of the work was undertaken on the ground floor, opening up the existing layout to provide a generous, open and contemporary kitchen/living space. Due to extensive demolition of load-bearing elements, good coordination with the structural design was essential to the programme and success of the project. A small extension to the rear of the property allows a rooflight to bring light into the kitchen without compromising the neighbours’ or the clients’ privacy.

It was a pleasure to work with a genial client who had a background in design and was highly involved in the design process and choice of finish. Fittings and materials are of a high spec; bespoke joinery by Jack Trench creates crisp, clean lines and ample storage, and lighting by Karen van Creveld defines and warms the spaces.

Client Private
Total value Confidential
Completion July 2014
Structure Martin Redston Associates
Contractor Paul Ray
Lighting Karen van Creveld
Joinery Jack Trench

Keyword:
Residential


 

  Photographs / Drawings

©Alan Williams

©Alan Williams

©Alan Williams

©Alan Williams

©Alan Williams

©Alan Williams

©Alan Williams

©Alan Williams

©Alan Williams